tiistaina, toukokuuta 22, 2007

Musavaihdon paritus

Olen tänään mailannut itse kullekin parinsa ja ohjeistuksen musavaihtoon. Paitsi Minealle! Mikäli Minea haluat vielä mukaan, lähetä yhteystietosi musiikkivaihto@gmail.com osoitteeseen ja fiksaan sullekin vaihdokin.

Mikäli joku ei ole saanut mailia perille tai on jäänyt ilman paria, heti pikimmiten tietoa asiasta saa laittaa jo yllä mainitsemaani osoitteeseen.

Musavaihtoon lähti mukaan 20 innokasta. Hienoa! Päätin jo järjestää vaihdon syksyllä uudelleen, joten asiasta kiinnostuneet pysykää kuulolla!

Olisi myös hauskaa kuulla mielipiteitänne musavaihdon annista täälläkin, joten kesäkuun lopussa pistetään kommenttiloota pullolleen! Siihen saakka antoisaa kokoelman tekoa ja nautinnollisia musiikkihetkiä kesäkuun loppuun itse kullekin osallistujalle!

Epäselvissä tilanteissa koetan jälleen auttaa, joten musavaihdon kysymyksiä otetaan kyllä koko ajan vastaan!

4 kommenttia:

Jimbo kirjoitti...

Hauskaa, että ilmoittautuneita ilmaantui noinkin monta. Oma kokoelmani on ollut valmiina jo toista kuukautta, mutta viimeistelyt ja kannet tein valmiiksi vasta ilmoitettuasi parit. Tänään viimein sain panna kokoelman pakettiinkin. Meikä on vähän tämmönen hätähousu ;-)

Tuli mieleen tuosta mahdollisesta uudesta vaihdosta ensi syksynä, että mites ois sitten semmoinen kuin teemallinen musavaihto? Ajatukseni on siis se, että kokoelman biisejä sitoisi joku teema, joka voi olla ehkä helpoimmillaan vaikka "rakkaus". Itse olen nimittäin tehnytkin yhden semmoisen kokoelman, jossa oli teemallinen yhteys, nimittäin "sota" tai oikeastaan "rauha". Sitä kokoelmaa voisin kehitellä ja osallistua sillä teema-vaihtoon, jos semmoiseen on innostusta. Tämmöisen teemallisen kokonaisuuden kasaaminen voi tosin olla huomattavasti haastavampi homma kuin omien suosikkibiisien valinta, mut ei kai tässä haasteita pelätä, täähän on vaan hauska juttu! Erilaisia teemojahan löytyy niin paljon, kuin vaan keksii...

Toinen musavaihto-variaatio vois olla tyyliin perustuvat kokoelmat. Eli ois "rokki", "hevi", "metalli", "hiphop", "pop", "jazz", "proge", "klassinen musiikki" jne. Sit vois ilmoittautuessaan vaihtoon mukaan ilmoittaa, jos joku tyyli ei käy tai että mitkä kävis.

Tai entäs, jos ne oliskin tämmösiä 'alalajiväännöksiä' kuten vaikkapa "kikkelihevi", "naisrokki", "suomirokki", "suomihevi", "instrumentaalit", "hippimusa", "lasten musiikki", "brittipoppi", "triot", "kooltaan suuret bändit", "muu kuin englannin- tai suomenkielinen musiikki" jne.

Semmoinenkin vois olla ihan mielenkiintoinen kuin "suosikkimieslaulajat" tai "suosikkinaislaulajat".

Marguetta kirjoitti...

Jmlbohem kuule, samoilla linjoilla aatoksemme kulkevat.

Olin itsekin miettinyt, että toinen vaihto ei olisi tälläinen samanlainen vaan teemallinen. Teemoja siis saisi muutkin ehdottaa tänne.

Mietin itsekin tuota rakkautta, kun sen alle voi latoa jos sun mitä ja laaja-alainen teema olisi kummiskin hyvä, jotta mahdollisimman moni uskaltaa mukaan.

Toinen mikä kiinnostaisi, olisi tuo tyylilajillinen. Mutta senhän voisi toteuttaa myös niin, että jokainen saisi päättää itse mistä tyylistä kokoelman tekee. Silloin voisi jälleen olla yllärimomenttejakin mukana.

Ehdottamasi mies-naislaulajat kuulostaa kiintoisalle. Siinäpä vasta mahdollisuuksia, vaikka kokoelmaa olisikin rajattu. Itse tässä olen muutenkin tuollaista naisteemaista pohdiskellut tehtäväksi. Haluaisitkos vaihtaa sellaisen ihan muuten vaan?

Myös jotain villejä teemoja voisi kyllä tuumailla. "Pilkut ja pallot" tai "Tuuli ja sade" HEheh! Mitähän niiden alle kerääntyisi?!?!?

No juup. Ehdotuksia otetaan siis vastaan!

Anonyymi kirjoitti...

Oho. Jarkko, sähän olet nopsa ollut; minä vasta pistin mietintämyssyn päähän... Tai on se ollut päässä jo pitkään mutta nyt aktivoin sen käyttööni.

Teemavaihto kuulostaa lystiltä. Itsellä tuli hetivälittömästi mieleen koveri-biisit: loistavista biiseistä loistavat uudet versioinnit (tämä olisi ainakin minulle ehkä turhankin helppo...). Mutta ehtiihän tuota miettiä sitten kun on ensin tästä kunnialla selvinnyt.

Palaamisiin.
Veera

mierolainen kirjoitti...

M ansaitsee kyllä ison sulan hattuunsa, kun on jaksanut ahertaa tän musavaihdonkin kanssa! Mun oma kokoelma on vielä puolitiessänsä, kun on viime aikoina ollut kaikenlaisia kiireitä ja muitakin kokoelmia tehtävänä, mutta jospa tuota nyt sentään kesäkuulla kerkeäisi... Ja juu, kyllä muakin myöhemmät musavaihdot kiinnostaa, esim. "progebändit" vois olla aika kiinnostava vaihto...