maanantaina, maaliskuuta 12, 2007

Makoisaa hamppua


Ihanaa. Tällä viikolla kotiin saapui ystäviltä hamppumaistiaisia. Ja heti alkuun kerrottakoon, ettei näissä ole mitään huumaavia ainesosia, mutta sitäkin enemmän hyvää ravintolisää vaikkapa itseni kaltaiselle vegaanille.

Ja voi mikä makuelämys! Öljyhampun siemeniä olen mutustellut joka päivä jugurtin seassa. Uskoisin, että paahdettuna ja mausteena ruuassakin olisi yhtä hyvää. Nam!!! Pitänee kokeilla Kukinnon sivuilta löytyviä ruokaohjeita ja nautiskella uudesta elämyksestä. Ja ehdottomasti haluan myös maistaa näitä idätettyinä ja eihän viherpeukalo voi olla kasvattamatta mitään siementä. Joten ehkäpä mullankin joukosta nousee vielä jotain yllätyksellistä.

Samassa paketissa tuli mukana myös hieman epäilyttävän näköisiä pötkylöitä. Kuulemma voi syödä sellaisenaan tai sitten kypsentää ruuan joukkoon. Sellaisenaan maistuivat kyllä mun suuhun aika kuivalle, mutta ei lainkaan pahalle. Sama mieto pehmeä maku lyötyi kuin siemenistäkin.


Kolmas paketin antimista oli hamppuöljy. Sitä en ole vielä maistellut. Haluan pitkittää nautintoa ja säästää öljyn avaamista ja elinikää vielä jonkun aikaa. Mmm...

Tuotteita ja reseptejä saa täältä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No näitähän täytyy kokeilla! Heti iski innostus.
Varsinkin keväällä tälläisiin juttuihin löytyy potkua, juuri ensimmäiset idut työnsivät tänä aamuna päätään näkyville (palavaa rakkautta, akilleijaa ja malvikkia pihalle) :)

Anonyymi kirjoitti...

Ja kiitos postista, tuli tänään :)

Marguetta kirjoitti...

Kiitos myös itsellesi postista! Myös ihanasta ylläristä.

Kokeilin tänään pötkylöitä heittämällä kastikkeen sekaan. Olisi kenties pitänyt hieman liottaa tai antaa muhia kauemmin. Vähän kuivalle maistuivat yhä. Pitää kehitellä hieman reseptiä.

Minunkin pitäsi pistää lisää siemeniä multaan. Ensi viikolla voisikin pitää ituviikot. Hmm...