keskiviikkona, huhtikuuta 04, 2007

Musiikkivaihto

Katseltuani nyt aikani noita Atc-korttivaihtoja, on mieleeni hiipinyt ajatus myös musiikin vaihtamisesta samalla periaatteella. Nyt tuntuu, että olisi aika pistää tämä vaihto pystyyn.

Ajatuksena on, että jokainen osallistuja tekee kokoelman omista suosikkibiiseistään kautta aikain. Vähän samaan tyyliin kuin Radio Helsingin Levylaukku-ohjelmassa. Eli kyseistä formaattia lainaten olisi hyvä, jos nämä biisit olisivat tyylillisesti, ajallisesti ja maantieteellisesti monipuolisesti kasattu yhteen. Kokoelma poltettaisiin Cd:lle (ja biisien määrähän täten riippuu cd:n koosta ja biisien pituuksista) ja toimitetaan sitten omalle vaihtoparille, jotka minä mukaan lähtevistä toisilleen arvon sekä ilmoitan.

Olisi myös suotavaa tehdä biiseistä mukaan soittolista ja selvitys miksi kyseiset biisit on kokoelmaansa halunnut laittaa. Vaikkapa näin: ""Tätä laulua kuuntelimme mieheni kanssa kun tapasimme ensimmäisen kerran." Tai: "Nämä sanoitukset toimivat niin hyvänä elämänohjeena, että ne kuuluvat ehdottomasti mukaan kokoelmaan." No anteeksi kököt esimerkit, sana olkoot vapaa ja pursuileva itse kullakin osallistujalla.

Ajattelin, että aikaa kokoelman tekemiseen olisi kesäkuulle saakka. Kommenttilootaan voi kuitenkin tästä laittaa omat toiveensa, kuten myös muut ideat vaihtoa ajatellen. Ja ilmoittautua mukaan voi myös sinne.

Tervetuloa mukaan hankkimaan uusia musiikillisia sointeja elämään!

Edit: Laitetaanpas ilmoittaumisosoite tänne postaukseenkin, jos joku ei kommenttilootasta sitä huomaa.

Eli mukaan haluavat, lähetä nimesi, osoitetietosi ja mahdollisesti kiinnostus useamman levyn vaihtamisesta osoitteeseen:

musiikkivaihto@gmail.com

Voit myös laittaa mukaan oman mailiosoitteesi, mikäli haluat vastaparisi saavan sen myös.

25 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

joo, minä minä minä minä lähden mukaan!!! ja deadlinekin on minulle sopivasti ensi vuosituhannella.

veera.

L kirjoitti...

joo, ehdottomasti lähden mukaan! mahtava idea!

Marguetta kirjoitti...

Nyt meitä on jo neljä, koska Samulikin on ilmoittautunut mukaan maileitse. Jee!!! Muutkin miekkoset, nyt ei epäröidä enää! Mukaan kaikki. Naikkoset, vaimot, miehet, ystävät, tuntemattomat, tutut ja tutun tutut!

Jos innostusta on paljon, lupaan kehittää ja jatkaa emännöintiä musavaihdoille toistekin. uusia ideoita aiheen tiimoilta on jo mielessä...

Jimbo kirjoitti...

Hieno idea, minä kun tykkään tuosta kokoelmien teosta, kuten tiedät ;-) Juu, eli pitää nyt ottaa huomioon, että kokoelma voi periaatteessa päätyä ainakin kahdelle henkilölle, jolla jo on mun tekemiä kokoelmia eli ainakaan ihan kaikkia "henkilökohtaisia klassikoita" ei kannata mukaan ahtaa. Mut kyllähän se onnistuu - mahtava idea, mukana ollaan!

Pitääpä laittaa linkki blogiisi yhdelle tyypille, joka tykkää kans väsätä kokoelmia, jos se vaikka liittyis mukaan...

Unknown kirjoitti...

Niin siis saako tätä mainostaa muuallakin kuin tässä piiri pieni pyörii blogiympäristössä? Voisin nimittäin tietää yhden ainakin jotakuta homma kiinnostaisi, parikin ehkä.

Marguetta kirjoitti...

Täytyykin sanoa, että idea kypsyi sun tyttärelle tekemän kokoelman jälkeen Jmlbohem. Ja toinen syy, oli et samoihin aikoihin löysin myös yhden vanhan kokoelmalevyn jonka sain joskus tuparilahjaksi. Molempia oli niin virkistävää kuunnella, et halusin lisää vastaavaa.

Mä olen koettanut kutsua mukaan myös toisilleen tuntemattomia ihmisiä ja koetan järjestää parit sen mukaan, ettei ainakaan samaan talouteen osu oma pari. Ja ajattelin myös että mieluiten toisilleen ennestään tuntemattomattomatkin vois liittää yhteen, jos sellaisia tulee tarpeeksi mukaan.

Tosin me lähekkäin asuvat voimme tietty tehdä kopiot omista kokoelmista myös toisillemme (vähän niinkuin vaihdon ulkopuolella) ja saada samalla vaivalla montakin levyä. Myös muut, jotka olisitte kiinnostuneet useamman levyn vaihtoihin, voitte ilmaista halunne ilmoittautumisen yhteydessä ja katson miten voin sen järjestää järkevimmin.

Marguetta kirjoitti...

Ja saa Veera. Itsekin olen jo niin tehnyt! Se olisi hyvä vaan!!!

Unknown kirjoitti...

Ja mietin vaan että mitä enemmän jengiä sitä epätodennäköisempää mun on saada vaihtoparikseni laura, jonka kanssa musiikkimakumme ei ole niin tosisitaan poikkeava, että tämä idea siinä tapauksessa olisi erityisen järkevä/kannattava.

Ja sit levystähän pitää tehdä myös visuaalisesti komia ja uniikki, eikö?!??! Siis kansilärpäkket jne.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Tämä kuulostaisi mahtavalta idealta, voisin lähteä mukaan. enni007@gmail.com

mierolainen kirjoitti...

Terve! Sain jmlbohemilta viestin tällaisesta vaihdosta. Lähden mielelläni messiin jos vain joukkoon huolitaan. Lisäksi voin pyytää mukaan vielä yhden tahi pari kaveriani jos tällainen on suotavaa kuten ymmärsin. Ok? Kesäkuu sopii aikatauluksi hyvin ja yhteyttäkin voi ottaa jos tarvii: tpeppane@paju.oulu.fi

Marguetta kirjoitti...

Hei Mierolainen ja muut jo ilmoittautuneet ja tulevat innostujat!

Lähettäkääpä mulle mailitse nimi, osoitetietonne ja mahdollinen halukkuus useampaan vaihtoon osoitteeseen: musiikkivaihto@gmail.com

Innokkaita otetaan mukaan yhä. Ja otetaan vastaisuudessakin. Ilmoitan täällä kun parit on tehty ja sen jälkeen ilmoittautuvat pääsevät mukaan musiikkivaihto kakkoseen. Pareja en kuitenkaan vielä muodosta, varmaan tuossa toukokuun aikana sitten. Eli hyvin on aikaa ykköseenkin mukaan.

Marguetta kirjoitti...

Ai niin ja Veeran kysymykseen. Kansista saa tehdä sellaiset kuin lystää. Minä en siihen laita mitään muuta vaatimuksia kuin biisilistan ja sepustukset. Mutta olisihan se hienoa jos kansien eteen jaksaisi muutakin visuaalista kehittää. Itselläkin semmoinen tuuma oli mielessä.

Anonyymi kirjoitti...

Eka lukemalla ei ihan auennut miten nämä tehdään käytännössä, mutta idea on niin hieno, että ilmoittaudun mukaan. Eiköhän asia selviä tässä..
:)

Marguetta kirjoitti...

Juu. Mierolaiselle tästä jo maileitse selitin ja sama tännekin.

Eli ajatus on, että jaan jokaiselle oman parin toukokuun aikana. Ilmoitan parin osoitetiedot maileitse, joten on ehdottoman tärkeää, että omat osoitetiedot mulle lähettää siihen musiikkivaihto@gmail.com osoitteeseen.

Jokainen siis lähettää itse oman kokoelmalevynsä suoraan omalle vaihtoparille ja saa häneltä levyn itselleen takaisin.

Koetan arpoa vaihtoparit niin, että laitan toiseen hattuun toisilleen tutut ja samassa taloudessa elävät ja toiseen edellisille tuntemattomammat ihmiset. Jospa näin siis saisimme mahdollisimmat hauskat vaihtoparit. Siis tietysti jos toisilleen tuntemattomia ihmisiä lähtee mukaan suhteessa sopiva määrä. Muuten saattaa kyllä tuttukin tulla pariksi.

Määräpäivä levyn lähettämiselle voisi olla kesäkuun loppuun mennessä. Tosin jokainenhan voi tästä vielä koettaa sitten oman parinsa kanssa sopia keskenään, mikäli ei millään siihen ehdi.

Selvensiköhän tämä yhtään? No lisätietoja annan vielä, jos kysymyksiä ilmaantuu. Maileitse voi kysellä myös!

vikke* kirjoitti...

Hei...mä vihjasin Kimmolle tästä, mä kun en osaa itse toimia. Jos innostuu niin lähdetään mukaan molemmat / jompikumpi :)
Mä en ihan oikeesti enää tiedä miten cd poltetaan ja millain sinne kerätään niit biisei...eli mä en voi itse nyt päättää :D

palailen...tai sit mieheni palailee...

Anonyymi kirjoitti...

Tulen mukaan ja turha pelätä humppabiisien mukanaoloa :o)

Marguetta kirjoitti...

Tulkaahan Vikke ja Kimmo mukaan! Ja hyvä Asta kun lähdit mukaan. Sun musiikkimaun tuntien luvassa on varmasti yllätyksellinen kokoelma kaikenlaista. Niinkuin varmaan muillakin!

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Meikkis lähtee kans musavaihtoon mukaan! Ilimoittelemisiin :) Jenni

Marguetta kirjoitti...

Hyvä Jenni!

Mä laitan sun osoitteen yhteistietolomakkeeseeni mukaan.

Nyt mukana on jo 13 ihmistä!!! Ja muutama ehkä.

Anonyymi kirjoitti...

kääk. milloin on viimeinen sitova ilmoittautuminen? Tottapuhuen en ole ikinä poltellut mitään musaa mihinkään, joten osallistuminen on riippuvainen siipan halukkuudesta autella tässä käytännön toteutuksessa..
Mutta siis alustavasti olis kyllä kiinnostava osallistua!

Marguetta kirjoitti...

En mäkään ole aiemmin kokoelmaa koonnut ja tuossa sitä jo sitten hieman opettelin. Ei se niin vaikeeta ollutkaan. Ja varmaan aika nopeasti Maitzu sä sen hokaat jos Ukkosi vähän näyttää alkuopastukset.

Mut siis jos nyt toukokuun 15. pv olis vaikka viimoinen päivä, niin sen jälkeen pistän parit pystyyn. Kesäkuun loppuunhan sit olis aikaa väsätä se musapaketti kasaan eli aikaa pohdiskella biisejä on.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa hienolta, minäkin voisin lähteä tähän mukaan.. Laitan sinulle vielä s-postiakin :)

mierolainen kirjoitti...

Mites, saako levy hätätapauksessa laajentua kahdeksi? Meinaan kun mun "soundtrackille" on tulossa ainakin kolme kymmenminuuttista laulua ja yks 25 minuuttinen niin siinähän se sit levy meneekin. =) Olis kai vähän hölmöä jos allekirjoittaneen kokoelmalla olis vaan viisi biisiä, kun en kyllä mitenkään pystyis näistä nejästä tinkimään, on ne sen verta tärkeitä.

Marguetta kirjoitti...

Noo Mierolainen ja samalla myös Jmlbohem, joka samaista levytilan puutetta on harmitellut.

Jos teitä ei haittaa, että saatte vain yhden levyn omiinne vastineeksi, niin voittehan te varmasti parillenne lähettää useampiakin levyjä.

Ja voittehan aina ehdottaa myös parillenne että vaihtaisitte useamman levyn

tai udella minulta toukokuun puolivälissä, jos muitakin saman asian kanssa puntaroivia on tullut esiin. Silloin voin antaa myös uuden parin toiselle levylle. Nyt ei kyllä muita useamman levyn tekijöitä teidän lisäksenne ole kuulunut.

Jarkko kirjoitti...

Hei, laitoin viestin mailiin. Jos mukaan vielä ehtii niin mahtia.